Kapcsolattartás a mindennapokban: csevegő alkalmazások

Aktuális cikkünkben segítünk eligazodni a csevegőprogramok széles palettáján.

Kapcsolattartás a mindennapokban: csevegő alkalmazások

Az elmúlt évtizedekben egyre inkább megnyíló világban mind több és több igény van arra, hogy a telefonhívásokon, SMS-eken és a levelezésen túl is kommunikálhassunk barátainkkal, családtagjainkkal, kollégáinkkal — legyenek akár csak egy másik városban vagy egy másik kontinensen —, és ezek a beszélgetések minél jobban visszaadják a személyes találkozások közvetlen élményét. Épp ezért nem csoda az, hogy a csevegő alkalmazások köre rendkívül széles, és az igényekhez alkalmazkodva többségük ingyenes, és mégis számos funkciót kínál az élő és élvezetes beszélgetések fenntartásához.

A legtöbb üzenetküldő, csevegő alkalmazás már több platformról — mobiltelefonról, táblagépről, asztali számítógépről, sőt akár erre alkalmas tévé- vagy más multimédiás eszközről — is használható, és az egyszerű szöveg- vagy hangüzenetek küldésén túl akár olyan extra lehetőségeket is kínál, mint a videótelefonálás, a beszélgetéseket még személyesebbé tevő matricák vagy a felhőbe mentett beszélgetések. Sok alkalmazás használja ki az okosórák egyre növekvő piacának lehetőségeit is, és a csevegő alkalmazások és az okosórák tervezői együttműködve olyan lehetőségeket is kínalnak, mint például az üzenetek olvasása és azonnali válasz küldése hangulatjelekkel vagy előre beállított sablonüzenetekkel.

Néhány praktikus szempont, ha csevegő alkalmazást választunk:

— Éljünk az ingyenes alkalmazások lehetőségével! — Az internet alapú csevegő alkalmazások egyik legnagyobb előnye, hogy külön előfizetés nélkül ajánlanak kapcsolattartási lehetőséget. A megbízható de ingyenes csevegő alkalmazások köre igen széles, bőven van miből válogatnunk.

— Tisztázzuk, mire szeretnénk használni az alkalmazást! — Ha például elsősorba videóchatelni szeretnénk, a Skype jó választás lehet, míg ha élvezetes szöveges beszélgetéseket akarunk bonyolítani, egy gazdag matricakészletet kínáló alkalmazás, mint például a Viber, színesítheti a beszélgetéseinket. 

— Válasszunk multiplatform alkalmazást! — A legtöbb csevegő alkalmazásra ez már igaz, de bizonyosodjunk meg, hogy olyan kapcsolattartási lehetőséget választunk, amelyet több eszközről és akár böngésző felületről is tudunk használni. A multiplatform alkalmazások előnye az is, hogy felhőben tárolják az üzeneteinket, így egy eszköz elvesztése vagy lecserélése után is változatlanul hozzáférhetőek a beszélgetéseink egy egyszerű bejelentkezés után.

— Kérdezzük meg ismerőseinket! — A csevegő alkalmazások köre igen széles, és előfordulhat, hogy néhány családtagunknak vagy barátunknak máris van egy bevált alkalmazása — vagy akár több is —, amit nem szívesen cserélne le. Hasonlóan jó csevegő alkalmazások közt néha egyszerűen az a döntő érv, hogy mit használ a kedvenc családtagunk.

Néhány csevegő alkalmazás, amit ajánlunk:

— Facebook messenger: a népszerű közösségi oldal üzenetküldő funkciója már Facebook regisztráció nélkül, önálló alkalmazásként is használható.

— Skype: a Microsoft család tagja, a Skype elsősorban a videóchat és internetes telefonhívások specialistája, de üzenetküldésre is jól használható.

— WhatsApp: a WhatsApp az egyik legnépszerűbb csevegő alkalmazás, amit világszerte több mint egymilliárdan használnak.

— Viber: A Viber egy színes élményt nyújtó csevegő alkalmazás, amely a szöveges- és hangüzenetek küldésén túl különböző bővítményekkel (matricák, gifek, stb.) teszi élvezetesebbé és személyesebbé a kapcsolattartást.

A csevegő alkalmazásokat letölthetjük Androidos készülékünkre a Google Play áruházból, iOS készülékünkre az Apple App Store-ból, vagy az alábbi linkekről:

https://www.viber.com/hu/download/

https://wwwwhatsapp.com/hu/download

https://www.skype.com/hu/get-skype/

http://www.hogyankell.hu/Facebook-fi%C3%B3kot_l%C3%A9trehozni

Ha segítségre van szüksége a csevegő programok telepítéséhez vagy beállításához, munkatársaink szervizünkben vagy akár távoli segítségnyújtással is rendelkezésre állnak.

Bővebb információért keresse kollégáinkat!

Partnereink

A gyártók akik mögöttünk állnak és szakmai támogatást nyújtanak.