Online megbeszélés szabályai

Figyelj a részletekre a minőségi online megbeszélések érdekében!

Online megbeszélés szabályai

1, Ne késsél

Ezt a pontot nem is kell kifejteni, hogy az online találkozókról késni, ugyanolyan illetlenség, mint személyesen. Vigyázzunk egymás idejére, tiszteljük meg a partnert, akivel megbeszélünk.

 

2, Figyelj a megjelenésre

Sokan elkövetik a hibát webkamera használatakor, hogy ilyen fényviszonyok között tartják a megbeszélést, hogy a partnerből szinte semmit nem látni. Ügyeljünk a háttérre, hogy ha otthonról is tárgyalunk megfeleljen egy üzleti megbeszélés normáinak. Microsoft Temas program használatakor praktikus funkció a háttér elmosása részletesen az alábbi linken olvashatsz róla: https://support.office.com/hu-hu/article/a-háttér-életlen%C3%ADtése-teams-értekezleten-f77a2381-443a-499d-825e-509a140f4780

 

3, Megfelelő hangminőség

Ajánlott a mikrofon használata a megbeszélés során ez sokat hozzájárul a megfelelő hangminőséghez. Nagyon zavaró amikor a partner beszédjét nehezen lehet érteni, illetve “zajos” a vonal. Nehezíti a koncentrációt, amikor nem csak az megbeszélés tárgyára kell figyelni, hanem a zavaró körülményekre is.

 

4, Mutasd be a részvevőket

Ha többen vesztek részt a megbeszélésen jelöljetek ki valakit, aki vezeti az online találkozót. Neki lesz a fontos feladata, hogy bemutassa a kollégákat, akik részt vesznek a tárgyaláson. Fontos információ a másik fél számár, hogy a név/pozíció mellett arról is tájékoztatást kapjon mi az illető szerepe a megbeszélésen.

 

5, Készülj elő

Gyakran osztunk meg file-okat és prezentációkat az online megbeszélésen. Ezeket készítsük elő egy külön mappában az értekezlet előtt. Ez három szempontból kiemelkedően fontos: 1, partner látja a felkészültséget 2, időt spórolunk meg, hogy nem ott keresgélünk 3, asztali megosztásnál nem publikus adatok kerülhetnek elő keresgélés közben pl.: levelező rendszerben keresünk mellékletek között

 

Az alábbi 5 pont talán apróságnak tűnik, de higyjétek el, hogy nagyban meghatározza egy megbeszélés színvonalát, illetve a partner benyomást rólunk. Figyeljük a részletekre!

Partnereink

A gyártók akik mögöttünk állnak és szakmai támogatást nyújtanak.