TOP5 PC vásárlási hiba

Naponta keresnek meg minket vásárlóink számítógép konfiguráció összeállítása miatt, íme a top 5 hiba amivel az évek alatt találkoztunk!

TOP5 PC vásárlási hiba

NAPONTA KERESNEK MEG MINKET VÁSÁRLÓINK SZÁMÍTÓGÉP KONFIGURÁCIÓ ÖSSZEÁLLÍTÁSA MIATT, ÍME A TOP 5 HIBA AMIVEL AZ ÉVEK ALATT TALÁLKOZTUNK!

1.       AMD PROCESSZOR, INTEL ALAPLAPPAL?

A processzor a számítógép agya, az egyik legfontosabb alkatrész, főleg ha kompatibilitásról van szó, ez a leggyakoribb hiba. Először válasszunk processzort és utána hozzá egy alaplapot, aminek jó hozzá a processzor foglalata, és szerepel az alaplap támogatási listájában!

2.       MILYEN ÉS MENNYI RAM KELL?

A ram szükséges a legtöbb program futtatásához, sőt! Windows-hoz is szükséges! Utóbbi akár 2-3 GB-ot is elvihet a meglévőek közül, ezért érdemes minimum 8, de inkább 16 GB-ot rakni egy gépbe!

Illetve figyelni kell a RAM típusára is, nem mindegy, hogy DDR3, 4 vagy 5-ös RAM-ról van szó és a frekvencia is fontos, például a 10. generációs Intel processzorok 2666mhz-et támogatnak ezért annál gyorsabb RAM fölösleges a gépünkbe!

3.       HOL A WIFI?

Ez egy nagyon gyakori probléma, főleg, ha az ügyfél előzőleg Laptopot használt és hozzá szokott a vezeték nélküli kapcsolathoz!

Sokan nem tudják, de egy asztali számítógépben alap esetben nincs Wifi kártya, tehát a vezeték nélküli kapcsolathoz egy plusz eszközt kell vásárolni, vagy olyan alaplapot nézni, amibe ez már be van építve!

4.       JÁTÉKRA, GRAFIKAI MUNKÁRA LC-POWER-T?

A tápegység alakítja át az áramot a gépnek, hogy az használható legyen, ezek teljesítményben és minősítésben is különböznek, komolyabb használathoz érdemes egy Bronze/Gold vagy Platinum besorolású tápot keresni, illetve megfelelő teljesítményt kell leadnia!

5.       SZÉP GÉPHÁZ, CSAK KI KELL VÁGNI AZ OLDALÁT…

A megfelelő hűtés kiválasztása nagyon fontos, hogy a gépünk optimálisan működjön, sokan ezért nagyobbnál nagyobb processzorhűtőket vásárolnak a PC-hez, de 2 dologról az emberek megfeledkeznek! Az egyik a fentiekben említett processzor kompatibilitás, a második meg, hogy belefér-e a gépházba a hűtőegység. Mind a házak weboldalán, mind pedig a CPU hűtő weboldalán megtalálhatóak a termékek méretei, amikből kiderül, hogy jól választottuk-e ki az alkatrészeiket.

Hiszen nincs is annál rosszabb Számítógép vásárlásnál, mint amikor órákat/napokat böngésztünk egy nekünk megfelelő konfiguráció felépítésében, majd kifizetjük és megrendeljük az alkatrészeket és a legvégén kiderül, hogy gépünk ebben a formában nem lesz működő képes.

Cégünk munkatársai több éves(néhányan több évtizedes) tapasztalattal rendelkeznek, hogy kedves ügyfeleink igényei alapján a legjobb konfigurációt állítsák össze, a lehető legnagyobb felhasználói élmény érdekében!

 

Partnereink

A gyártók akik mögöttünk állnak és szakmai támogatást nyújtanak.