Smart Home

Innovatív Smart Home megoldásaink a telefonos applikációról vezérelhető kamerától a komplett biztonsági és komfort funkciókig terjednek. Energiatakarékosság, biztonság és kényelem szolgáltatásaink fő előnyei.

Okos irodai megoldások

Egy okos rendszer felismeri felhasználója igényeit. Előzetesen és a használat során folyamatosan finomítjuk rendszerét az Ön igényeinek megfelelően. Az általunk programozott okos rendszerek nem csak problémákat oldanak meg. Nem egyszerűen lekapcsolják a világítást és bezárják az ajtót. Arra is figyelnek, ami Önnek a legfontosabb - a kényelemre.

Okos irodai megoldások


Okos otthoni megoldások

Smart home, azaz “Okos otthon” megoldásaink jövőbe mutató, innovatív megoldásokat tartalmaznak. A funkcióknak csak a képzelet szab határt. Egy egyszerű, telefonos applikációról vezérelhető kamerától, a komplex, teljes körűen távvezérelhető biztonsági és komfort funkciókat tartalmazó megoldásokat is megvalósítjuk az Ön otthonában vagy vállalkozásában. A Smart home azonban több mint a távvezérlés. Az alábbi, számos előnnyel rendelkezik:

  • Energiatakarékos funkciók az épület egyedi, optimalizált energiaszükségletei alapján
  • Megnövekedett biztonság, testre szabható igények szerint (pl. behatolás, megfigyelés, riasztás)
  • Kényelmi megoldások, amivel egyszerűbb az élet (pl. távoli kapunyitás futár érkezése esetén)

Okos otthoni megoldások
Behatolásjelzés integrációja

Behatolásjelzés integrációja

Tény, hogy az okosingatlan technológiák segítenek lakásodat, házadat, irodádat biztonságosabbá és védetté tenni. Fontos azt megjegyezni, hogy az okosingatlan rendszer nem egyenlő egy riasztó rendszerrel, ha távfelügyeletre van szükséged, kivonuló szolgálattal, azt csak egy riasztó rendszer fogja tudni kommunikálni a diszpécser számára, az otthon automatizálás nem. A riasztó rendszer vagyonvédelemre szolgál, míg egy okosingatlan rendszer a kényelmünkért felel, viszont a kettő integrációjából komplex vezérlés építhető ki.

Kaputelefon integrálása

Gyakorlatilag a videókamerákhoz hasonló, de akár az ajtó is nyitható az okosingatlan kezelőfelületéről. Ha nem vagyunk otthon, akkor is beszélhetünk a becsöngető vendéggel a mobiltelefonunk segítségével internetkapcsolaton keresztül.

Kaputelefon integrálása
Hatékony energiagazdálkodás

Hatékony energiagazdálkodás

Irodai környezetben a rendszer segít hatékonyan üzemeltetni a világítást, elektromos hálózatot, a hűtés-fűtés eszközeit. Egy okos vezérlés 20-30% energiamegtakarítást jelent az első naptól. Az energiagazdálkodási irányítási rendszerek alkalmazása ideális eszköz a működési költségek csökkentéséhez.

Kimutatások

Az okos rendszerek irodai környezetben történő alkalmazása során a statisztikák, kimutatások növelik a hatékony tervezést és bővítési lehetőségeket kínálnak fel.

Kimutatások

Energiatakarékosság

Energiatakarékosság

Hűtés/fűtés szabályozása akár 20-50%-al is csökkentheti kiadásait

Igény esetén a teljes hűtés-fűtés rendszer automatizálható, a kívánt hőmérsékleti érték távolról felülírható, felügyelhető. Vezeték nélküli termosztátokkal és újabb mágnesszelepek vagy épp radiátortermosztátok felszerelésével utólag, bontás, fúrás nélkül hozhatunk létre újabb fűtési köröket, szobánkként állíthatunk be egyedi hőmérsékletet. A medencék fűtése is hasonlóan okosítható.


Energiafelhasználás menedzselése fogyasztásmérőkkel

Az épület fogyasztásának monitorozásával optimalizálhatjuk az energia felhasználását. Így mindig kontroll alatt tudhatjuk a fogyasztási adatokat, sőt akár ennek megfelelően automatizálhatjuk nagy fogyasztók működtetését (szauna, elektromos fűtés, mosógép, mosogatógép indítása). De szinte minden Z-Wave relé a fogyasztást is folyamatosan méri, így akár hónapokra, évekre visszamenőleg látható, mely helyiségek, mely berendezései fogyasztják, pazarolják az áramot, mikor kezd tönkre menni a hűtő vagy mosógép.

Szobai világítások és konnektorok

A nappaliba tervezett dupla relé egy klasszikus két áramkörös csillárkapcsolást tesz lehetővé, dupla ki- és bekapcsolási lehetőséggel. Az elsősorban háló- vagy fürdőszobába tervezett dimmer egy áramkör feszültségszabályozását teszi lehetővé. Dimmelhető hagyományos LED-es égők kapcsolása és fényerőszabályzása is lehetséges, így hangulatvilágításként is működtethető. Mindkét világításvezérlésnél a modulok az eredeti fali kapcsolók mögé, szerelvénydobozba kerülnek. A táv vezérelhetőség mellett természetesen fali kapcsolóval (kézzel) is kapcsolható lesz a világítás.

A konnektoradapterek a lakás bármely konnektorokba csatlakoztatható, a manuális kapcsolás érdekében nyomógombbal is ellátott 230 V-os aljzatok. Az eredetileg a konnektorba csatlakoztatott eszközt ezen keresztül kell használni, így máris vezérelhetővé válik. Saját nyomógombjával, illetve az okosotthon központjával ki- és bekapcsolhatjuk, vagy (a dimmelhtő változat esetén) a csatlakoztatott lámpa fényerejét is beállíthatjuk. A dimmelhető konnektort leginkább állólámpák, asztali lámpák vezérlésére használhatjuk megfelelő égőkkel, így a világítás több funkcióra is használható, a maximális fényerőtől a hangulatvilágításig.

Szobai világítások és konnektorok
Behatolásjelzés integrációja

Behatolásjelzés integrációja (riasztófunkciók)

Az okosotthon-automatizmusok egyik legértékesebb információja az otthon/távol állapot, mivel ugyanannak az érzékelőnek gyakran teljesen más automatizmust kell indítania, ha otthon vagyunk, mint amikor távol tartózkodunk. A riasztóközponthoz csatlakozó mozgás- és nyitásérzékelők állapotának külön-külön átvétele az okosotthonnal. A riasztóközpont és az okosotthon központ kommunikál egymással, az okosotthon központ így a riasztóközponthoz csatlakozó érzékelőket is pontosan úgy kezeli, mint a közvetlenül hozzá csatlakozó Z-Wave-es érzékelőket. Ennek előnye, hogy nem csak behatolással kapcsolatosan használható mondjuk egy nyitásérzékelő, de az ablak kinyitásakor például automatikusan kikapcsolhatjuk segítségével a légkondicionálót. Az okosotthon központ élesítheti és hatástalaníthatja is a riasztóközpontot, tehát teljes az integráció. Csak bizonyos központok között létezik ilyen illeszthetőség.

Riasztófunkció és pánik mód

Az alapcsomag a nyitásérzékelő és a mozgásérzékelő által alkalmas behatolást jelző riasztóként való használatra is. Például a nyitásérzékelőt a bejárati ajtóra szerelve, a mozgásérzékelőt pedig a lakás bármelyik megfigyelni kívánt helyére helyezve az okosotthon központja riasztási üzeneteket küldhet vagy szirénát indíthat, ha behatolást észlel a szenzorokkal figyelt helyeken – amikor élesítve van a riasztórendszer funkció.

Nagyobb házban, éjszakai neszre riadva egy gombnyomással fénybe boríthatjuk a kívánt házrészeket, hangszórókon léptek, kutyaugatás, stb. szólalhat meg, sziréna bekapcsolhat.

Riasztófunkció és pánik mód
Videómegfigyelő-rendszer integrálása

Videómegfigyelő-rendszer integrálása

Bár az okosotthonnak alapvetően sok köze nincs a videókamerákról történő rögzítéshez, de például megjeleníthetjük az egyes kamerák élőképeit az okosotthon rendszerünk applikációjának felületén. Ennek nagy előnye, hogy nem kell külön belépnünk a kamerarendszer applikációjába, hanem az okosotthonos felületen összegyűjthetjük a funkciókat, és az élőkép megtekintésével azt ki is egészíthetjük. Ha a kamerán riasztókimenet is van, amit például a mozgásérzékelés aktivál, ezt a kimeneti kontaktust illeszthetjük az okosotthon vezérlőközpontjához is, így egy kamera is adhat mozgásról jelentést, nem csak egy mozgásérzékelő.


Tűzriasztás, füst-, víz- vagy gázérzékelés

Push üzenet, e-mail értesítés küldhető, a lakásban megszólalhat a sziréna, jelezhetnek fények, amennyiben van szelepekre szerelt beavató eszköz. Akár víz- vagy gázszelep elzárása is megvalósítható automatikusan, azonnal megakadályozva így a további káreseményt.

“All in one” vezérlés, fogadó fény vagy esemény

Ha szeretnél több otthoni funkciót egyszerre egy gombnyomással elindítani. Okostelefonod vagy a hatókörön belüli távirányító segítségével az előre beállított forgatókönyvek segítségével az összes intelligens otthoni funkciót gombnyomásra irányíthatod.

A hazaérkezés pillanatában a kívánt világítási körök felkapcsolódnak és/vagy zónalejátszókról (zenelejátszókról) elindul a zene, redőnyök felhúzásra kerülnek, gyors reagálású fűtés esetén „eco” módból „comfort” értékre váltás. Az érkezéshez köthető állapotváltozást automatikusan indíthatja el például a riasztó hatástalanítása, Z-Wave távirányító, kertkapuállapot + világítási körök + napszak vizsgálattal kombinált állapotváltozás (este, ha nyitom a kaput és felkapcsolom a világítást a garázs fölött, akkor vélhetően hazaértem), mobiltelefon GPS-koordinátája, stb.

Szakértőnk elérhetőségei

Németh Patrik

Nyitvatartás

H,K,CS: 08.00 - 17.00, SZ,P: 08.00 - 16.00
Szombat - Vasárnap: zárva

Küldj üzenetet szakértőnknek!

Amennyiben konkrét informatikai projekttel és ajánlat kéréssel kapcsolatban szeretnél minket megkeresni, töltsd ki az alábbi űrlapot. Kollégáink hamarosan felveszik Veled a kapcsolatot.

Megismertem és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót.

Partnereink

A gyártók akik mögöttünk állnak és szakmai támogatást nyújtanak.